Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
16 Nov
16Nov

מצאתם את הציור או הציורים שאהבתם. מה עושים עכשיו?
בפוסט הקודם המלצתי שאם מצאתם ציורים שמוצאים חן בעיניכם, תרשמו את שמות הציירים.
עכשיו, כשיש בידכם שמות של מספר ציירים, ממשיכים את החיפוש, שהופך ממוקד מאוד. מחפשים בגוגל את שם הצייר. שימו לב שכעת יעלו כתובות שונות הקשורות לשם הצייר שהקלדתם בתיבת החיפוש.
לאיזה כתובת כדאי להיכנס כדי שהחיפוש יהיה קצר עד כמה שניתן? זה סדר הפעולות המומלץ:


1. אתר אינטרנט. הרבה ציירים מתחזקים אתר אישי בו ניתן לקרא קורות חיים ובעיקר לראות חלק גדול מיצירותיהם העומדות למכירה. סביר להניח שאם אהבתם ציור או שניים בחיפושים קודמים, באתר של הצייר יתגלה לעיניכם אוסף גדול הרבה יותר מיצירותיו, הסברים על דרך עבודתו, מידע על תערוכות ומידע נוסף שהצייר מעוניין לחלוק איתכם. בדרך כלל שיטוט באתר הצייר לא ידרוש מכם חיפוש נוסף באינטרנט. יש בו פרטי התקשרות עם הצייר, כך שתוכלו ליצור קשר ישיר איתו, לשאול כל מה שעולה על דעתכם. אם הצייר מתגורר בישראל אז גם תהיה לכם אפשרות להגיע אליו לסטודיו ולראות את הציור פנים מול פנים לפני הרכישה (מומלץ ביותר). 


2. דף עיסקי בפייסבוק. ישנם ציירים שאינם מתחזקים אתר אישי ומפרסמים את יצירותיהם בדף עיסקי בפייסבוק. הדף העיסקי מיועד בדרך כלל לפרסום הנוגע כמעט בלעדית ליצירתו של הצייר ובדרך כלל לא יכלול אירועים אישיים או משפחתיים, אלא אם יש להם קשר עם יצירת האמן. גם כאן יש הרבה מידע על האמן והרבה ציורים שהוא מפרסם. החסרון בדף עיסקי שהמידע לא מאורגן ומי שמחפש בו ציור לרכישה או מידע על הצייר, נתקל במידע שלא תמיד רלוונטי עבורו וקשה לחזור למידע אם המשכתם בדפדוף. יתרון שגם כאן ניתן ליצור קשר ישיר עם הצייר לצורך שאלות או הבהרות הדרושות לכם.

 3. אתרי מכירה אינטרנטיים. ישנם כמה וכמה אתרים המציגים עשרות עד מאות אמנים. אתרים אלה יכולים להיות גלריות אינטרנטיות או חנויות אינטרנטיות. היתרון באתרים אלה שניתן להתרשם מעבודות נוספות של הצייר וגם לראות יצירות של אמנים נוספים שלא נחשפתם אליהם בחיפושים קודמים. במרבית האתרים הללו ישנה גם אפשרות ליצירת קשר ישיר עם האמן או עם מנהל אתר הגלריה. החסרון באתרים אלה הוא שלרוב מוצג שם מבחר קטן מאוד מיצירות של כל צייר. חסרון נוסף הוא שיש חשיפה עצומה לעוד מאות עד אלפי יצירות נוספות. יש אנשים שזה מבלבל ומעייף אותם. אם לכם זה לא מפריע, וזה המקום היחיד, בנוסף לדף עיסקי בפייסבוק, בו אתם יכולים לקבל מידע רחב יותר על הצייר, לכו על זה.


4. דף אישי בפייסבוק. כמובן שתמיד קל להיכנס לדף אישי בפייסבוק. החיסרון העצום בזה שדף אישי כשמו כן הוא. אתם תיתקלו בהרבה מאוד פרסומים מהחיים האישיים של הצייר, מימי ההולדת של ילדיו ובני משפחתו, טיולים בארץ ובחו"ל, צילומי שולחנות חג ערוכים, ברכות ימי הולדת ששלחו לו מאות חבריו. בקיצור, יותר מדי מידע לא רלוונטי למי שמחפש ציור של הצייר הזה. ואם בכל זאת לצייר הזה, שאהבתם את ציוריו, יש רק דף אישי בפייסבוק? הכנסו ללשונית "תמונות" ואחר כך ללשונית "אלבומים". שם ניתן יהיה לראות, באופן מסודר יותר, את ציוריו של האמן. כמובן שגם כאן היתרון הוא באפשרות ליצירת קשר ישיר עם הצייר לצורך קבלת מידע נוסף.

*בצילום, הסטודיו של הצייר נסים זלאיט. כאן "נולדים" הציורים שלו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.